Путер за тело

HiPP Mamasanft Путер за тело е развиен за да ги задоволи посебните потреби на кожата во текот на бременоста.

Комбинацијата на високо квалитетен ши путер, бадемово масло кое ја смирува кожата и скапоцен кучешки трн, ја опушта и интензивно ја негува кожата. Кучешкиот трн е традиционално докажана лековита билка со висока содржина на незаситени масни киселини.

HiPP Mamasanft Путерот за тело ја омекнува и негува кожата и помага во зачувување на еластичноста – за помазна и помека кожа.

Овој посебно густ крем се омекнува на телесната температура на кожата и брзо се впива благодарение на единствената структура. Кожата станува видливо помека и добро потхранета.

HiPP Mamasanft Путерот за тело помага во превенција на стриите кои се појавуваат во текот на бременоста.  После породувањето, го забрзува обновувањето на кожата и нејзино враќање во нормала.