Јадење и пиење

Во зависност од индивидуалната состојба на развој на бебето, млечната формула нема да е доволна во периодот од 4 до 6 месеци бидејќи во оваа возраст бебињата растат многу брзо. Експертите за исхрана препорачуваат проширување на менито со додавање на овошје, зеленчук и месо. Кога бебето ќе почне со внесување на цврста храна, треба да почне и да пие течности како додаток на мајчиното млеко или млечната формула.

HiPP органски житни каши

Во согласност со принципот “во хармонија со природата”, нашите HiPP органски житни каши содржат само житарки од строго контролирано органско потекло...

Дали вашето бебе пие доволно?

Ексклузивно доено бебе најчесто нема потреба од дополнителни течности. Но, што повеќе цврста храна јаде, пиењето станува се попотребно...