Хипоалергени почетни формули

Бебињата кои се од семејства кај кои се присутни алергии, доколку е можно треба да се на доење до 6 месеци. Ова е најдобриот начин да се превенираат алергии. За бебиња кои се со зголемен ризик за појава на алергија, кои не се или само делумно се на доење, хипоалергената формула од HiPP е најсоодветна за користење.