Мајчино млеко и доење

Важна напомена

Доењето е најдобра и најефтина исхрана за Вашето бебе и во исто време, обезбедува заштита од болести. Честите подои се најдобар начин за да се обезбеди создавање на ново млеко. Погрижете се вашата исхрана да биде балансирана додека доите. Одлуката да не доите е тешко да се повлече. Давање дополнително формула, може да го афектира успешното доење. Светската здравствена организација препорачува ексклузивно доење во првите 6 месеци. Консултирајте се со Вашиот педијатар. Неправилна подготовка на млечна формула може да доведе до проблеми со здравјето. Затоа, внимавајте на советите и упатството за подготовка на паковањето.