• 6+ месеци

HiPP HA 2 COMBIOTIC®

Артикал бр.: AL2148-01
HiPP HA 2 COMBIOTIC<sup>®</sup>
 • 350 гр.
 • Последователна хипоалергена формула за доенчиња после 6ти месец
 • Соодветна за доенчиња со зголемен ризик за развој на алергии
 • Со хидролизирани млечни протеини, клинички тестирани
 • Со Omega3 масни киселини – особено важни за правилен развој на мозокот и нервните клетки
 • Со пробиотик-Lactobacillus млечно кисели култури, првенствено изолирани од мајчиното млеко
 • Со пребиотски влакна (Галактоолигосахариди)добиени од лактоза
 • Заедничкото дејство на пребиотикот и пробиотикот го поттикнува растот и развојот на позитивната цревна флора
 • Без глутен
 • Лесно сварливо
 • Омега-3-важни за мозокот и нервните клетки