• oд раѓање

HiPP Comfort

Артикал бр.: AL2317-01-F-U
HiPP Comfort
  • 300 гр.
  • Специјална почетна формула внимателно развиена за да ги олесни проблемите кои може да се јават кај доенчињата поради недоволно зрел дигестивен систем, како што се запек, колики, гасови
  • Со намалено количество на лактоза кое го олеснува варењето и ја намалува подуеноста и грчевите
  • Со хидролизирани (разделени) протеини – полесно сварливи за организмот и ефикасни за намалување на колики
  • Со особено лесно сварливи масти – со структура слична на масните киселини кои се содржат во мајчиното млеко
  • Со пребиотски влакна (GOS*) – водат до омекнување на столицата и го стимулираат развојот на здравата цревна флора. *GOS – галактоолигосахариди, добиени од лактоза
  • Со пробиотик – L.Fermentum, природна млечно-кисела култура, првенствено изолирана од мајчино млеко
  • Со LCP – полинезаситени масни киселини Омега-3 и Омега-6, животно важни за првите месеци од животот
  • Соодветно за бебиња со ризик од појава на алергија
  • Омега-3-важни за мозокот и нервните клетки