Нов рецепт на нашите HiPP формули во нашиот добро познат и докажан органски квалитет

Драги родители,

Имаме новости за Васпочнувајќи од Јуни 2020, ќе бидат достапни нашите HiPP млечни формули со нов рецепт. 

Сигурни сме дека Вие како родители, ќе сакате да знаете кои се промените во нашите HiPP формули и зошто се направени тие промени. Сите важни информации можете да ги најдете на оваа страна.

Достапни сме и лично да ви одговориме на сите ваши прашања.

Зашто се развиени новите рецепти?

Причината поради која ги прилагодуваме  нашите рецепти е новата Европска Директива за почетна и последователна формула за доенчиња. Со оваа директива се го регулира и го стандардизира составот на сите формули во Европа.

Новата директива е поврзана со последните научни истражувања.  Тоа значи дека млечните формули ќе бидат уште повеќе прилагодени да одговараат на специјалните потреби на бебињата. 

Нашите докажани и проверени нутритивни концепти остануваат непроменети заедно со добро познатиот органски квалитет на нашите суровини исто како и стандардите за безбедност кои отсекогаш биле нешто на што можете да се потпрете кога се во прашање HiPP формулите.

Од месец Јуни, новите HiPP формули со нов рецепт ќе бидат достапни во продажните места.

За кој производ би сакале да добиете повеќе информации? Кликнете на соодветната млечна формула и одберете.


ПОЧЕТНА ФОРМУЛА

Најважните информации на едно место

Кои почетни формули ќе бидат изменети?

HiPP 1 ORGANIC COMBIOTIC®

Кои се разликите во новата формула?

Зголемување на содржината на полинезаситени  масни киселини (LCPs)

Што се LCPs?
LCP е кратенка за англискиот термин „Long-chain Polyunsaturated fatty acids” и се однесува на долговерижните полинезаситени масни киселини. Овие масни киселини се важни за вашето бебе. Примери за LCPs се докосахексаноична киселина (DHA) која припаѓа на групата на омега-3 масни киселини и арахидонска киселина (ARA) – една од омега-6 масни киселини. 

Бидејќи организмот на бебето не може да создава доволни количини на LCPs самостојно во текот на првите неколку месеци од животот, ние додаваме LCPs во нашите формули веќе подолго време. Сега ЕУ ги дополни директивите за млечните формули и додавањето на DHA го регулираше со закон.

Експертите исто така го поддржуваат додавањето на DHA и ARA во почетните формули. Студиите покажале дека формулата во која не се додадени овие масни киселини може да доведе до намалено ниво на масните киселини кај доенчиња кои се хранети со адаптирана млечна формула, бидејќи мајчиното млеко природно содржи ARA. Поради тоа ние веќе неколку години додаваме DHA и ARA во нашите млечни формули.

Што е DHA и зошто е толку важна?
DHA – е кратенка за докосахексаноична киселина, која е долговерижна полинезаситена омега-3 масна киселина. Омега-3 масните киселини ги има природно во мајчиното млеко. За да бидеме сигурни дека бебињата кои не се на мајчино млеко добиваат доволно DHA, таа се додава во адаптираната млечна формула  на пример во форма на рибино масло.

Што е ARA?
ARA – е кратенка за арахидонска киселина и претставува долговерижна полинезаситена омега-6 масна киселина. Омега-6 масните киселини природно се наоѓаат во мајчиното млеко. Содржината многу зависи од исхраната на мајката. За да бидеме сигурни дека бебињата кои не се на мајчино млеко  добиваат доволна количина од оваа важна масна киселина, ARA се додава во адаптираната млечна формула, на пр. во форма на масло од растително потекло (на пример од  Mortierella alpine).

Содржината на некои витамини и минерали ќе биде изменета

Минималната и максималната количина на хранливи состојки ќе биде прилагодена  во согласност со последните научни истражувања, како би се подобриле нутритивните потреби на доенчињата.

Енергетската вредност  ќе биде променета за да е што послична со таа на мајчиното млеко

Постојат нови научни сознанија поврзани со енергетската потреба на доенчињата. Поради тоа, ние ќе го прилагодиме нашиот водич за исхрана и препораките за дозирање:

Грижа и искуство – за највредното во животот

Нашите нови млечни формули се создадени за да ги задоволат специјалните хранливи потреби на доенчињата, за тие да добијат сè што им е потребно за нивниот раст и развој.

Веќе 50 години, ние ја вложуваме целата наша грижа и искуство во произведување на најдобрите млечни формули. Поради тоа, со нашите HiPP формули, можете да имате потполна доверба во нашиот долгогодишен концепт кој е развиен од страна на експерти нутриционисти, користејќи го моделот на мајчиното млеко како основа - базирано на последните научни истражувања на млечните формули и со најдобар HiPP органски квалитет.

Нема промени во нашиот чекор-по-чекор концепт, во имињата на производите и препораките за возраст. Вие ќе можете да ги најдете следните производи на полиците како и до сега:

HiPP Combiotic® почетна формула

Нов рецепт – Што тоа ќе значи за моето бебе?

Поради прилагодување на енергетските вредности, може да ќе има мали промени во честотата на пиење и нутритивните навики. Ве молиме, имајте во предвид дека потребната количина на млеко која е назначена на самото пакување, се само препорачани вредности рамка. Ако на вашето бебе му е потребно повеќе или помалку млечна формула, ве молиме да се прилагодите според неговите индивидуални потреби.

Бебињата имаат многу развиено сетило за вкус. Поради тоа, не ја отфрламе можноста тие да ја забележат промената во вкусот, која може да биде на пр. поради новиот подобрен состав на масните киселини.

Бебињата вообичаено се навикнуваат на новата формула после неколку денови.

Дали има нешто што треба да знаеме кога ја подготвуваме новата формула?

Благодарение на новиот рецепт, подобрена е растворливоста на формулата. Ова ќе овозможи полесна подготовка:

Дали може да се користи формулата која веќе сме ја купиле? 

Секако дека можете да ја користите формулата која сте ја користеле и до сега.

Најдобар начин за премин од една кон друга формула е тоа да биде постепено. Зголемете го бројот на оброци со новата формула за едно шише дневно. На овој начин, дигестивниот систем на Вашето бебе постепено ќе се навикне на новата формула.

Кога ќе биде новата формула достапна во продажните места?

Од Јуни 2020 новата HiPP формула со нов рецепт ќе биде достапна во продажните места. Зборовите “нов рецепт” на самото пакување ќе ви помогнат во препознавањето на новата формула.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ФОРМУЛА

Најважните информации на едно место

Кои последователни формули ќе се променат?

HiPP 2 ORGANIC Последователна формула

Како новата формула ќе биде различна?

Омега 3 масната киселина DHA го поддржува развојот на нервното ткиво и на мозокот исто како и развојот на видот на новороденчињата.

Што е DHA?
DHA – е кратенка за докосахексаноична киселина, која е долговерижна полинезаситена омега-3 масна киселина.

Зошто е DHA толку важна?
Омега-3 масните киселини, придонесуваат за развој на нервното ткиво и на мозокот, како и за развој на видот кај новороденчињата. Омега-3 масните киселини ги има природно во мајчиното млеко. Во периодот кога ќе започнат со дохрана, бебињата можат да  апсорбираат DHA од храната, на пример од рибиното масло. За да се овозможи доволен внес на оваа многу важна хранлива состојка кај сите деца, употребата на DHA ќе биде законски регулирана кај сите последователни формули во иднина. Се разбира, DHA се содржи во сите HiPP последователни формули.

Ќе се промени содржината на одредени витамини и минерали

Минималната и максималната количина на хранливите состојки ќе биде прилагодена  во согласност со последните научни истражувања, за подобро да се задоволат хранливите потреби на доенчињата.

Грижа и искуство – за највредното во животот

Нашите нови млечни формули се создадени за да ги задоволат специјалните хранливи  потреби на доенчињата, за тие да добијат сè што им е потребно за нивниот раст и развој.

Веќе 50 години, ние ја вложуваме целата наша грижа и искуство во произведување на најдобрите млечни формули. Поради тоа, со нашите HiPP формули, можете да имате потполна доверба во нашиот долгогодишен концепт кој е развиен од страна на експерти нутриционисти, користејќи го моделот на мајчиното млеко како основа - базирано на последните научни истражувања на млечните формули и со најдобар HiPP органски квалитет.

Нема промени во нашиот чекор-по-чекор концепт, во имињата на производите и препораките за возраст. Вие ќе можете да ги најдете следните производи на полиците како и до сега:

HiPP Combiotic® последователна формула

HiPP Оrganic последователна формула

HiPP ORGANIC Јуниор формула

Нов рецепт – Што тоа ќе значи за моето бебе?

Поради прилагодување на енергетските вредности, може да има мали промени во честотата на пиење и нутритивните навики. Ве молиме, имајте во предвид дека потребната количина на млеко која е назначена на самото пакување, се само препорачани вредности. Ако на вашето бебе му е потребно повеќе или помалку млечна формула, ве молиме да се прилагодите според неговите индивидуални потреби.

Бебињата имаат многу развиено сетило за вкус. Поради тоа, не ја отфрламе можноста тие да ја забележат промената во вкусот, која може да биде на пр. поради новиот подобрен состав на масните киселини.

Бебињата вообичаено се навикнуваат на новата формула после неколку денови.

Дали има нешто на што треба посебно да внимаваме кога ја подготвуваме новата формула?

Благодарение на новиот рецепт, подобрена е растворливоста на формулата. Ова ќе овозможи полесна подготовка:

Дали може да се користи формулата која веќе сме ја купиле? 

Секако дека можете да ја користите формулата која сте ја користеле до сега.

Најдобар начин за премин од една кон друга формула е тоа да биде постепено. Зголемете го бројот на оброци со новата формула за едно шише дневно. На овој начин, дигестивниот систем на Вашето бебе постепено ќе се навикне на новата формула.

Кога ќе биде новата формула достапна во продажните места?

Од Јуни 2020 новата HiPP формула со новата рецептура ќе биде достапна во продажните места. Зборовите “нов рецепт” на самото пакување ќе ви помогнат во препознавањето на новата формула.


СПЕЦИЈАЛНИ ФОРМУЛИ

Најважните информации на едно место

Кои Специјални формули ќе се променат?

HiPP Anti-Reflux Специјална Формула

Кои се разликите во новата формула?

Зголемување на содржината на полинезаситени  масни киселини (LCPs)

Што се LCPs?
LCP е кратенка за англискиот термин „Long-chain Polyunsaturated fatty acids” и се однесува на долговерижните полинезаситени масни киселини. Овие масни киселини се важни за вашето бебе. Примери за LCPs се докосахексаноична киселина (DHA) која припаѓа на групата на омега-3 масни киселини и арахидонска киселина (ARA) – една од омега-6 масни киселини. 

Бидејќи организмот на бебето не може да создава доволни количини на LCPs самостојно во текот на првите неколку месеци од животот, ние додаваме LCPs во нашите формули веќе подолго време. Сега ЕУ ги дополни директивите за млечните формули и додавањето на DHA го регулираше со закон.

Експертите исто така го поддржуваат додавањето на DHA и ARA во почетните формули. Студиите покажале дека формулата во која не се додадени овие масни киселини може да доведе до намалено ниво на масните киселини кај доенчиња кои се хранети со адаптирана млечна формула, бидејќи мајчиното млеко природно содржи ARA. Поради тоа ние веќе неколку години додаваме DHA и ARA во нашите млечни формули.

Што е DHA и зошто е толку важна?
DHA – е кратенка за докосахексаноична киселина, која е долговерижна полинезаситена омега-3 масна киселина. Омега-3 масните киселини ги има природно во мајчиното млеко. За да бидеме сигурни дека бебињата кои не се на мајчино млеко добиваат доволно DHA, таа се додава во адаптираната млечна формула  на пример во форма на рибино масло.

Што е ARA?
ARA – е кратенка за арахидонска киселина и претставува долговерижна полинезаситена омега-6 масна киселина. Омега-6 масните киселини природно се наоѓаат во мајчиното млеко. Содржината многу зависи од исхраната на мајката. За да бидеме сигурни дека бебињата кои не се на мајчино млеко  добиваат доволна количина од оваа важна масна киселина, ARA се додава во адаптираната млечна формула, на пр. во форма на масло од растително потекло (на пример од  Mortierella alpine).

Содржината на некои витамини и минерали ќе биде изменета

Минималната и максималната количина на хранливи состојки ќе биде прилагодена  во согласност со последните научни истражувања, како би се подобриле нутритивните потреби на доенчињата.

Енергетската вредност  ќе биде променета за да е што послична со таа на мајчиното млеко

Постојат нови научни сознанија поврзани со енергетската потреба на доенчињата. Поради тоа, ние ќе го прилагодиме нашиот водич за исхрана и препораките за дозирање:

Грижа и искуство - за највредното во животот

Нашите нови формули се прилагодени за да ги задоволат специјалните нутритивни потреби на новороденчињата за тие да добијат се што им е потребно за нивниот развој.

Веќе 50 години, целата своја грижа и искуство ние ги посветивме на производство на најдобри формули. Токму затоа, со нашите HiPP формули можете да имате доверба во веќе воспоставените концепти кои се развиени од експерти за исхрана, користејќи го како модел мајчиното млеко, базирани на најновите сознанија во истражувањата на формулите.

Нема промени во нашиот чекор-по-чекор концепт, имињата на производите и препораките за возраста.

HiPP Anti-Reflux Специјална Формула

Нов рецепт – Што тоа ќе значи за моето бебе?

Поради прилагодување на енергетските вредности, може да ќе има мали промени во честотата на пиење и нутритивните навики. Ве молиме, имајте во предвид дека потребната количина на млеко која е назначена на самото пакување, се само препорачани вредности рамка. Ако на вашето бебе му е потребно повеќе или помалку млечна формула, ве молиме да се прилагодите според неговите индивидуални потреби.

Бебињата имаат многу развиено сетило за вкус. Поради тоа, не ја отфрламе можноста тие да ја забележат промената во вкусот, која може да биде на пр. поради новиот подобрен состав на масните киселини.

Бебињата вообичаено се навикнуваат на новата формула после неколку денови.

Дали има нешто што треба да знаеме кога ја подготвуваме новата формула?

Благодарение на новиот рецепт, подобрена е растворливоста на формулата. Ова ќе овозможи полесна подготовка:

Дали може да се користи формулата која веќе сме ја купиле? 

Секако дека можете да ја користите формулата која сте ја користеле и до сега.

Најдобар начин за премин од една кон друга формула е тоа да биде постепено. Зголемете го бројот на оброци со новата формула за едно шише дневно. На овој начин, дигестивниот систем на Вашето бебе постепено ќе се навикне на новата формула.

Кога ќе биде новата формула достапна во продажните места?

Од Јуни 2020 новата HiPP формула со нов рецепт ќе биде достапна во продажните места. Зборовите “нов рецепт” на самото пакување ќе ви помогнат во препознавањето на новата формула.