Заштита од црвенило

Прекрасно е кога заштитата на кожата од воспаленија и црвенило повеќе не е проблем

 За посебна нега во пеленската регија мора да се прави превентивна заштита.  

За превенција, HiPP нуди богат заштитен крем со пантенол. Доколку кожата е веќе воспалена, хидрофилната емулзија масло во вода со цинк дава брзо олеснување.