Одгледување зеленчук

Нашите органски зеленчуци растат како што предвидела природата.

Хемиски и синтетски спрејови се забранети.

Плевелот го отстрануваме механички веќе со традиција, па дури и рачно. Ги штитиме корисните организми и ги чуваме штетните организми на страна со софистицирани засадувачки методи. На пример, со позиционирање на растенија кои се привлечни за буба-марите на краевите на полињата.

Со цел да избегнеме доцна пламеница кај компирите ги прашиме со брашно од камења кое ги заситува растенијата и има хигроскопен ефект. Не користиме вештачки ѓубрива. Тоа значи дека бербата на спанаќ е помала, но има многу нисто ниво на нитрати.

Нашите моркови растат во локации изложени на ветер. На овој начин ветерот може буквално да ги исчисти редовите. Ова е природен начин за превенција на габични напади и појава на штетници.