Факти и бројки

Прва бебешка храна од HiPP
родителската локација
1899
Формирање на компанијатаВо 1932 од Џорџ Хип
Партнери
Менаџирачки партнери:

Други партнери:

Проф.Др. Клаус Хип, Паулус Хип

Стефан Хип, Себастијан Хип и Други членови на семејството
Филозофија на компанијатаПроизведување продукти со супериорен квалитет во хармонија со природата
Број на вработениприбл. 2,000 членови на персонал
Производствени локацииГерманија, Хрватска, Австрија, Русија, Швајцарија, Украина, Унгарија
Важни пазариГерманија, Франција, Велика Британија, Италија, Хрватска, Австрија, Полска, Русија, Швајцарија, Скандинавија, Словачка, Словенија, Шпанија, Чешка, Турција, Украина, Унгарија и други источно европски земји.
Продуктни категории/број на артикли
во Македонија

Млечни формули/Млечни каши/чаеви:
Дополнителна храна/сокови:
Babysanft козметика за бебе/Mamasanft:
Чаеви за доилки:
Вкупно:

29
86
17
2
134
АдресаHiPP GmbH & Co. Vertrieb KG
Georg-Hipp-Straße 7
D-85276 Pfaffenhofen
Телефон: +49 (0)8441 / 757-0
Факс: +49 (0)8441 / 757-402
E-Mail: Контакт
Web: www.hipp.mk