Риби од одржливи риболовни методи

Брзото истребување на видови лошо влијае врз 80% од сите сорти на риби. За да се заштитат морињата од преголем риболов, HiPP се префрли 100% на околинско-пријателски органски или MSC-сертифицирани производи од својот избор на риба за производство и за компанискиот ресторан.

HiPP користи риби само од одржливи риболовни методи. Тоа значи дека риболовците можат да ловат само онолку риби колку што можат да се обноват. Методите за риболов не смеат да ги оштетат океаните. Морскиот совет за рекреација е независна интернационална нон-профит организација за сертификација на одржливи риболовни методи. Независни сертифицери постојано следат дали методите на риболов одговараат со видоките стандарди на MSC. MSC стандардите гарантираат дека рибата доаѓа од риболов кој ги зачувува залихите на риби и нивната околина.