Прирачник

Очекувате бебе? Честитки! Само што започнува прекрасен нов и возбудлив дел од вашиот живот.  Сигурно имате многу прашања како на пример, што и колку треба да јадам? Дали ми се потребни дополнителни витамини?

Здрава исхрана

Балансираната и здрава исхрана е многу важна, посебно за време на бременоста...

Важни нутриенти

Правилната исхрана  во тек на бременоста има многу важна улога за правилниот развој на бебето...

Зголемени потреби

Поради тоа, потребите на бремената жена за хранливи материи  се зголемени, понекогаш и двојно повеќе...

Бремени и убави

Во тек на бременоста, кожата на секоја жена се менува. Интензивната нега помага во одржување на еластичноста на кожата...