Совети

Првата средба со вашето бебе носи со себе и многу прашања. Ние од HiPP би сакале да ви помогнеме во текот на овој период и тука можете да најдете одговори на многу ваши прашањата како и совети поврзани со млечната исхрана.

HiPP Combiotic® Јуниор млеко – со витамин Д

За здрав раст, на вашето дете му треба 7x повеќе витамин Д отколку на возрасен. Дознајте повеќе за витаминот Д во раното детство и запознајте ги најважните извори на витамин Д!

Подготовка на млечна формула

Дознајте што треба да направите за да ја подготвите млечната формула.

Подготовка на млечна формула за кога сте излезени

Во нашиот водич “Подготовка на млечна формула за кога сте излезени” прочитајте како да ја подготвите млечната формула кога не сте дома.

Цуцли лажалки

За повеќето бебиња, цуцлата е верен придружник во првите години од животот. Дознајте повеќе за предностите и недостатоците од нивното користење и како да му помогнете на детето подоцна да се откаже од таа навика.

Говорот на телото кај бебињата

Широко отворени очиња, прстиња во уста, плачење, удирање... Што се обидува да ви каже вашето бебе со својот говор на телото?

Бебешка насмевка

Има ли нешто поубаво од насмеано бебе? Дознајте како бебешката насмевка се менува во текот на првите месеци од животот и зошто возрасните не можат да и одолеат.

Време за галење

Зашто физичкиот контакт е важен за развојот на бебето? Дознајте повеќе за се што е поврзано со галењето.