Често поставувани прашања во врска со исхраната на малите деца

Јадење на маса

Како да го променам начинот на исхрана од дохрана до храната која сите ја јадат?

Моето дете е многу пребирливо

Моето дете е многу пребирлив и одбива многу храни – што можам да направам?

Колку од што?

Како да знам дека моето дете јаде доволно и ги добива сите хранливи состојки кои му се потребни?

Однесување на маса

Како да го научам моето дете да џвака?

Пиење

Колку треба да пие мало дете ?

Што не е соодветно?

Кои храни сеуште не се соодветни?