Мајчино млеко и доење

Различни типови на доење

Дали го препознавате вашето бебе во некој од опишаните начини на доење во текстот?

Совети за доење

Зошто доењето е толку скапоцено и на што да се внимава при доење: сите информации од нашиот советник за доење...

Што го прави мајчиното млеко толку скапоцено?

Мајчниото млеко е најдобро за Вашето бебе и е чудо на природата...

Мајчино млеко и цревна флора

Анимација: како мајчиното млеко функционира во цревата...

Истражувачка група за мајчино млеко

После раѓање, се поставуваат темелите за здрав живот. Исхраната игра одлучувачка улога.

Важна напомена

Доењето е најдобра и најефтина исхрана за Вашето бебе и во исто време, обезбедува заштита од болести. Честите подои се најдобар начин за да се обезбеди создавање на ново млеко. Погрижете се вашата исхрана да биде балансирана додека доите. Одлуката да не доите е тешко да се повлече. Давање дополнително формула, може да го афектира успешното доење. Светската здравствена организација препорачува ексклузивно доење во првите 6 месеци. Консултирајте се со Вашиот педијатар. Неправилна подготовка на млечна формула може да доведе до проблеми со здравјето. Затоа, внимавајте на советите и упатството за подготовка на паковањето.