Дигестија кај бебињата

Некои бебиња страдаат од опстипација од самиот почеток. Најчесто недостатокот на течности води до тврда столица. Овде можете да прочитате што да направите во случај на опстипација и се што треба да се знае за дијареа кај бебиња и мали деца. 

Моето бебе има опстипација многу често

Некои бебиња страдаат од опстипација од самиот почеток. Други се плашат од нивните цревни движења и се воздржуваат...

Дијареа кај бебиња и мали деца

Доколку детето страда од дијареа и/или повраќање, се губи голема количина на течности во краток период на време...