Подготовка на млечна формула за надвор – совети за подготовка на формула кога сте излезени надвор од дома

Прва прошетка, преглед кај педијатар или посета на баба и дедо – вие и вашето бебе нема да сте секогаш дома каде можете да ја спремите спокојно млечната формула.

Кога времето е од најголемо значење, сетете се на овие проверени и испробани совети:

1. Превријте ја водата дома и оставете ја полека да се олади
2. Откако водата ќе се олади до отприлика 50°C, истурете ја во чист термос
3. Измерете ја точната количина млечна формула (во прав) и поставете ја во чист и сув сад
4. Спакувајте сè
5. Кога вашето бебе ќе огладне, измешајте ја млечната формула (во прав) и водата во шише, добро протресете и можете да го нараните.

Имате ли дополнителни прашања?

Ве молиме контактирајте не од понеделник до петок од 8:30 до 15:30 на:
Телефон: 02/3112 525
Емаил: contact@hipp.com.mk
или преку нашата
Контакт форма