Доење

Доењето е најдобра исхрана за Вашето бебе! Мајчиното млеко ги содржи сите важни хранливи состојки кои се потребни за здрав развој во првите месеци. Што го прави мајчиното млеко толку скапоцено и на што да се внимава при доење: сите информации од нашиот советник за доење...

Кога и колку често пијат бебињата?

Во првите шест недели вашето бебе нема осет за време...

Дали моето бебе пие доволно млеко?

Показател за дали има доволно млеко е...

Како да знам дека бебето е сито кога му давам формула?

Едноставно е кога се дои: генерално бебето пие колку што има потреба...

На што да се внимава при доење?

Доењето е најприродна исхрана за Вашето дете...

Што е важно за измолзено млеко?

Дури и во првите неколку недели често има ситуации...

Кога и како да го одвикнувате од доење?

Кога да се одвикнувате е Ваша одлука и на Вашето бебе...

Станете шампион во доење чекор-по-чекор

Како доењето да се одвива глатко...

Што треба и што не треба да правите за време на доењето

Што треба да јадам? Што треба да пијам? Можам ли да вежбам? Овој текст ги има одговорите на најчестите прашања кои си ги поставуваат мајките кои дојат...