Упатство за изработка на вазна за цвеќиња

Потребни ви се

  • HiPP тегличка
  • Поцврст конец за плетење
  • Свилена украсна трака 
  • Пиштол за топол лепак
  • Лепак

Како се изработува

  • Залепете го конецот за плетење на почетокот на врвот на тегличката
  • Ставете од лепакот околу работ на отворот на тегличката и внимателно притиснете го конецот
  • Малку по малку, натапкајте го остатокот од тегличката со лепак и конецот замотајте  го околу тегличката
  • Ставете ја украсната трака во средината на тегличката и залепете со поцврст лепак
  • Вашиот омилен цвет сега веќе може да биде во вашата нова вазна и не заборавајте да ставите вода!

Готово!

Назад кон прегледот