Инструкции за изработка на тегличка за чување на прибор за шиење

Потребно ви е

  • HiPP тегла со капак
  • Парче памук
  • Парче ткаенина
  • Пиштол за топол лепак

Како да се изработи

  • Направете цврста, мала топка од памукот
  • Замотајте  ја ткаенината околу топката памук на начин да не се гледа памукот
  • Ставете мали точки од лепилото на топката од ткаенината и притиснете ја на внатрешната страна од капакот
  • Пазете топката да не ги преминува рабовите на капакот за да може со истиот  да  се затвора тегличката
  • Причекајте да се исуши лепилото
  • Наполнете ја тегличката со приборот за шиење и затворете со капакот

Готово!

Назад кон прегледот