Историја

Како пионер на органското земјоделско производство, Клаус Хип мораше да се направи многу за да се подигне свеста. Денес, HiPP е најголемиот преработувач на органско-биолошки суровини во светот. Овде можете да дознаете повеќе за нашата историја ...

Потекло на одлична идеа

1899 – потеклото на одлична идеа. Џозеф Хип произведува свое брашно од двопек.

Првиот производ

Се рашири веста за успехот на брашно од двопек за деца, кое се продаваше во неговата продавница...

Бебешки оброци во тегла

Следејки го Американскиот модел, HiPP почна со индустриско производство на дополнителна храна...

Пионер во органско земјоделство

Одгледувањето на овошја и зеленчуци на природни почви и без употреба на хемикалии...

Др Ханс Милер

Духовниот татко на органско-биолошко земјолство...