Спиење

Има многу прашања во врска со добар ноќен сон кај бебиња: Како да се осигурам дека моето бебе спие безбедно? Колку часа сон му треба на моето дете? Што да направам ако бебето не спие во текот на цела ноќ?

Сакаме да ви помогнеме да имате добар вечерен сон. 

Правилна исхрана пред спиење

Заситувачки и лесно сварливи вечерни оброци кои не се тешки за стомачињата се исто важни за лесно заспивање и спиење цела ноќ...

На овој начин, вашето бебе ќе спие безбедно и удобно

Едноставни мерки помагаат да се намалат ризиците на минимум...

Колку часа сон му треба на моето дете?

Сонот не е константен. Особено во првите месеци и години, потребата за сон се менува значително...

Дали на моето бебе му треба храна во текот на ноќта?

Секое дете има свои индивидуални потреби за спиење и јадење...

Кога ќе почне да спие во текот на цела ноќ?

Како родители, најдобар начин да развивате здрави навики за спиење е да одговарате на посебните потреби на детето...

Совети за спиење за вашето бебе

Како да му помогнете на бебето да заспие...