Како да знам дека бебето е сито кога му давам формула?

Кога се дои е едноставно: генерално бебето пие колку што има реална потреба.
Ако му давате на вашето бебе и формула, можете да приметите од тоа како се однесува, дали му е доволно. Ако го пие целото шише, можеби не му е доволно.

Важно:

Подгответе доволно формула за бебето да испие колку што сака и само да одлучи кога му е доволно.