Здрава исхрана

Балансираната и здрава исхрана е многу важна, особено  во текот на бременоста.

Тука ќе научите многу интересни работи за тоа како да јадете за двајца, внес на течности, зголемување на тежината и генерални насоки околу исхраната.

Јадење за двајца?

Во текот на бременоста, телото треба да се справи со многу работи. Вашето бебе во целост се исхранува преку папочната врвка...

Внес на доволно течности

Два или три литри на течност во текот на денот се есенцијални, а минимум е 1,5 литар кои би требало да се испијат...

Зголемување на тежината

За некои жени е задоволство зголемувањето на тежината без чувство на грижа...