Заштита од сонце

Сонцето и бебешката кожа

Бебешката кожа е пет пати потенка и почувствителна отколку таа на возрасните и поради тоа и е потребна специјална заштита од сонце.

Препораки за изложување на сонце

Овие препораки можете да ги примените не само кога сте на одмор и на плажа, туку секогаш кога времето е сончево.

Креми за сонце и ризик од изгореници

Бидете сигурни дека кремите за сонце кои ги купувате се наменети за бебиња и мали деца.