1899: Потекло на одлична идеа

Во втората половина на 19 век, дедото Џозеф Хип (1867 - 1926), кој дојде од Günzburg an der Donau, работеше во пекара и продавница за свеќи во Фафенхофен – продавница која подоцна ја превзеде.

Во 1897 година, Џозеф Хип оженил со Марија Ostermayer, жена од Фафенхофен , и  заедно тие ги поставија темелите за семејство со многу деца. По раѓањето на ќерка во 1898 година, близнаци се родени во 1899 година, кои имале проблеми исхрана. Нивната мајка имаше проблеми со доењето, што е причината зошто нивниот татко мораше да го реши овој проблем со исхрана.

Како креативен пекар тоа не беше премногу тешко за него. Тој печеше двопек и правеше негово брашно од двопек. Со брашното од двопек го збогати млекото,со што тоа стана позаситувачко. Близнаците преживеале и пораснале, како и следните пет деца!