Skip to main content

Ура, HiPP наполни 125 години!

… И сакаме да прославиме со вас. Како водечки производител на храна за бебиња, нашиот семеен бизнис има посебна одговорност за идните генерации. Затоа, отсекогаш сме биле многу посветени да дејствуваме одржливо. Поминаа 125 години од лансирањето на првиот HiPP производ – J. Hipp’s брашно од двопек за деца.

“Многу процедури што ги иницираа мојот прадедо, дедо ми и татко ми заедно со другите членови на семејството, може да се видат и забележат до ден-денес во нашата секојдневна деловна рутина и нашата палета на производи. Високите стандарди за квалитет, кои внимателно ја интегрираат благосостојбата на нашите млади потрошувачи, останаа непроменети со генерации: врвен квалитет за она што е највредно во животот.”

125 години ...

Со гарантиран квалитет!

За нас најдобриот квалитет е наш највисок приоритет – за она што е највредно во животот.

„Одржливото земјоделство го зачувува здравјето на нашите почви и затоа гарантираат дека нашите деца и внуци ќе можат да го користат и овој уникатен ресурс“

Со генерации размислуваме за повеќе од органско

Одржливоста не е пресвртница која некогаш ќе ја достигнеме и славиме. Одржливоста значи постојано да се испитува и прегледува. Одржливоста е пат кој доаѓа со предизвици и изненадувања. Одржливоста е задача за генерации. Одамна тргнавме по овој пат и одиме уште подалеку.

Се раѓа одлична идеја

Joseph Hipp ја произведува првата храна за бебиња од брашно од двопек во својата слаткарница во Pfaffenhofen/Ilm, Германија и ја продава во својата продавница.


Историјата на нашите HiPP теглички