Јадење на маса

Како да го променам начинот на исхрана на моето дете од каша во храна која сите ја јадат?

Како што е случајот со воведување на дополнителна исхрана – чекор по чекор. Воведувајте ги промените во согласност со развојот на вашето дете: за повеќето храни важно е вашето дете да знае добро да џвака веќе.

На пример, понудете му парче леб направен од ситно мелено интегрално брашно 3 дена во неделата, наутро или навечер, а во останатите денови хранете го со каши. На овој начин, можете ва воведувате мали количини на цврста храна во текот на секој оброк и постепено зголемувајте ја количината. HiPP производите за деца на возраст од 1-3 години се идеални за овој транзиционен период. Тие се прилагодени за вештините на јадење на малите деца.

Имате ли дополнителни прашања?

Ве молиме не се двоумете да не контактирате на:

телефонскиот број: 02/3112 525 
или контакт форма