Колку се важни Омега – 3?

Омега-3 се особено важни за доенчињата за равој на мозокот и нервните клетки. Бидејќи во првите две години од животот мозокот расте и созрева со посебна брзина, редовната апсорпција на Омега-3 масните клетки е особено важна: 0.5% од дневниот внес на енергија на доенчето треба да е покриен со Омега-3 масни киселини. HiPP органските млечни формули и HiPP органските млечни каши со наше адаптирано млеко ги содржат овие вредни Омега-3 масни киселини од природни органски состојки. 

Затоа можете да бидете сигурни дека потребите за Омега-3 се целосно покриени – и тоа на сосема природен начин. На овој начин, вашето бебе добива се што му треба за здрав развој, ден за ден.

Овде можете да го видите примерот со 7 месечно бебе, како дневниот внес на со вредни Омега-3 му е обезбеден со HiPP млечна формула и HiPP органски производи за дополнителна исхрана.

Задоволување на дневните потреби од Омега-3 со HiPP производи наменети за користење со шест месеци