Совети

Во првите фази од животот, кожата е најважниот сензитивен орган кај бебињата. Љубовта и грижата во најголем дел се доживуваат преку кожата.

Покрај хранењето, грижата за вашето бебе ќе ви зазема најголем дел од вашиот ден. Промената на пелени, миењето и капењето не е само од хигиенски цели, туку е и време за гушкање, зборување и пеење.

Уживајте во овие посебни моменти!

Микропластика: Мали честички – големо влијание

Терминот “микропластика” се почесто се појавува во дискусиите за заштита на животната средина. Но, што е микропластика? Ние ќе ви го дадеме одговорот:

Заштита од сонце

Бебешката кожа е многу потенка од кожата на возрасните и поради тоа има потреба од  специјална заштита од сонце...

Беби масажа

Нежниот контакт со кожата е особено важен за бебињата. Речиси сите бебиња го сакаат нежниот физички котакт во форма на масажа...

Заштита од црвенило

Нашиот концепт за заштита и нега на иритирана кожа...

Совети за промена на пелени

Влажната пелена не само што е непријатна, туку истовремено ја иритира кожата и може да предизвика воспаление на кожата на газето....

HiPP Органско Бадемово масло

Нежна грижа од HiPP со органско бадемово масло. Стандардна состојка на производите за нега на кожа.

Бебешка кожа

Бебешката кожа е пет пати потенка од кожата на возрасните. Истовремено површинскиот слој од кожата има потенка структура и е помалку отпорен....

Постојана нега на кожа склона кон атописки дерматит

Атопискиот дерматит е најчесто среќавана кожна болест во детството и појавата му е зголемена пет пати во последните 50 години....

Капење и миење

Повеќето бебиња го сакаат времето за капење и се во полн елемент во пријатно топлата вода...

Нега и крем

Бебињата имаат потреба од вашата љубов од првиот ден. Покажете им ја вашата љубов исто така и преку нега на кожата ...

За целото семејство

Бидејќи во HiPP Babysanft ќе ги најдете нашите најдобри состојки, најдобар избор е исто така и за возрасни ...

Во случај на контакт со очите и устата

HiPP Babysanft производите не се токсични. Сепак, козметичките производи не се соодветни како играчки за деца.