• од 8 месеци

Оброци со тестенини

Сега постепено можете да преминете од фино сомелени оброци на оброци кои содржат ситни парчиња. Ова се комплетни оброци кои може да се воведат како пладневен оброк: зеленчуци со парченца тестенини. На овој начин детето ќе се учи да џвака и постепено да премине на цврста храна.

Пребарување на производи за Дополнителна исхрана