Што е алергија?

Алергиите се феномен кој што е во константен пораст кој сега веќе е застапен кај 20-30% од бебињата. Како резултат на алергијата тие може да страдаат од кожни црвенила (атописки дерматит), отоци во пределот на устата и покасно висока температура и астма.

Мајчиното млеко е природно сиромашно со алергени и содржи вредни заштитни состојки кои ја зајакнуваат отпорноста на бебето одвнатре. Поради тоа, бебињата кои се од семејства со склоност кон алергии  треба да се на доење шест месеци доколку е тоа можно. Ова е најдобриот начин да се превенираат алергиите. 

Доколку вашето бебе не е на доење, делумно на доење или  не е на доење повеќе, експертите препорачуваат хипоалергена формула (=HA формула)