Хипоалергени почетни формули

Бебињата кои се од семејства кај кои се присутни алергии, доколку е можно треба да се на доење до 6 месеци. Ова е најдобриот начин да се превенираат алергии. За бебиња кои се со зголемен ризик за појава на алергија, кои не се или само делумно се на доење, хипоалергената формула од HiPP е најсоодветна за користење. 

Што е алергија?

Алергиите се феномен кој што е во константен пораст кој сега веќе е застапен кај 20-30% од бебињата...

Дали моето дете е со ризик за развој на алергија?

Едно дете се смета дека има ризик од појава на алергија кога еден од директните роднини (мајка, татко, брат или сестра) веќе има алергија...

Што е HA формула?

Карактеристично за HiPP HA почетната формула е дека протеинот е разделен до голем степен.

Студии за ефикасност

Во студија (Nentwich 2009), доени бебиња со ризик за развој на алергии споредни со бебиња со ризик за развој на алергии кои...

Што друго можам да направам?

Во опкружувањето на вашето бебе можете да направите многу за да го намалите ризикот од алергии...