1960: Оброци за бебиња во тегличка

Брашното од двопек за деца сеуште беше достапно на Германскиот пазар низ 1970тите.

Во средината на 20 век, Џорџ Хип одлучи да произведува дополнителна храна индустриски, според Американскиот модел. Во 1957/58, четири производи беа лансирани на пазарот: два вида на зеленчукови оброци и два комплетни оброци.

Многу скоро (1959/60), паковањето се смена од лименка во позгодните и побезбедни хигиенски теглички.

Асортиманот на HiPP растеше се поголем, од сокови до храна за мали деца и месни подготовки, до десерти за деца и целозрнести житно-овошни каши.