Направете сами HiPPiS сладолед

Дали сте во потрага по „здрав” сладолед за вашите деца кој не содржи додаден шеќер? Со помош на омилениот HiPPiS вкус и калапчиња за сладолед во омилениот облик можете да направите сладолед од 100% овошје.

Неколку чекори до совршен HiPPiS сладолед:

Измијте го темелно калапчето за сладолед.

Внимателно истиснете го овошјето од HiPPiS кесичката во калапчето. 

Затворете го калапчето со соодветното капаче.

Ставете го наполнетото калапче во замрзнувач и оставете го таму околу 3 часа.

Извадете го калапчето од замрзнувачот и ставете го неколку секунди под млаз топла вода. Сега внимателно извадете го капачето и извадете го сладоледот од калапот.

Уживајте во сладоледот!

Измијте го внимателно калапот после секое користење.