Упатство за изработка на игра Меморија

Потребни ви се

  • 12 HiPP капачиња во иста боја
  • Лепило
  • Дизајни за играта меморија

Како се изработува

  • Превземете ги HiPP дизајните, отпечатете ги и внимателно исечете ги
  • Залепете ги од внатрешната страна на капачињата (бидете сигурни дека сите капачиња се иста боја, инаку паровите ќе се препознаваат според бојата на капачињата)
  • Почекајте да се исуши лепилото
  • Уживајте во играта со вашето дете

Готово!

Назад кон прегледот