Skip to main content

Холандија

Холандија лежи на западниот раб на Европскиот континент. Ваденското море ја дели земјата на бројни мали острови и копно. Затоа не е зачудувачки дека водениот дел како езера, реки и канали сочинува близу 17 проценти од територијата. Поради близината на морето, климата во Холандија е студена во лето и блага и влажна во зима. Врнежите ги има рамномерно во текот на целата година. За Холандија е специфичен податокот дека близу половина од земјата е под морското ниво. Со помош на специјални техники, подводните области се дренирани, малку по малку за да се создаде обработливо земјиште. Тоа е околу две третини од целата област и е место каде што HiPP ги расте своите органски моркови.