Skip to main content

Дали сте знаеле?

Дека дрвото на крушата може да Ве надживее?

Дрвата круши може да живеат до 180 години. Тоа значи дека не само што дрвата круши живеат подолго од нас, туку живеат подолго и од јаболкниците. Како и да е, тие се најплодни само помеѓу петтата и педесеттата година.