Skip to main content

За потеклото

HiPP органската тиква расте особено добро во Централна Европа, во летните климатски услови. Периодот во кој расте и зрее е топол, нема студени ноќи и има доволно врнежи. Поради тоа што за идеален раст и се потребни здрави почви, ја одгледуваме органската тиква во Унгарија, Полска, Шпанија и Германија и ги садиме само на почви кои редовно се контролираат за квалитет.