Skip to main content

За потеклото

HiPP органските тиквички се типичен летен зеленчук затоа што тие сакаат топло време. Успеваат на лесни до средни почви во скоро сите делови на Европа. HiPP органските тиквички растат во Полска, Унгарија и во Турција. По неколку седмици, можат да се собираат секојдневно, затоа што растат многу бргу и ја достигнуваат перфектната големина од 5 до 8 сантиметри во дијаметар.