Skip to main content

Австрија

Австрија се наоѓа во Централна Европа и се протега од езерото Constance до езерото Neusiedler See. Релјефот главно се карактеризира со Алпите и нивната длабока долина. Во центарот на Алпите е Grossglockner, највисоката планина во земјата и Pasterze, најголемиот глечер во Европа. Австрија лежи на преодната зона помеѓу континенталната и Атлантската клима. На планините климата е предоминантно алпска. Ова значи дека изобилува со врнежи, има кратки лета и долги и снежни зими. Густите шуми се исто така типични за Австрија. Во земјоделските области, HiPP одгледува дел од своите органски моркови и органски компири. Исто така овошјето како и HiPP органските круши успеваат на Австриската клима.