Рецепти за подготовка на HiPP органски житни каши

Ви предлагаме неколку идеи како да ги подготвите HiPP органските житни каши. Пробајте ги или направете сопствен рецепт според вкусот на Вашето дете.

Тиква со ориз

од 4 до 6 месеци

Што Ви е потребно:

* или 30 ml вода и неколку лажички (50g) HiPP Овошје за десерт

Подготовка:

Стоплете ја тегличката со зеленчук со топла вода и проверете ја температурата. Додадете ја житната каша директно во зеленчуковото пире. Додадете го сокот (или водата) и маслото, и промешајте.

Доколку кашата е многу густа, додадете вода.

Напомена: За да сте сигурни дека Вашето малечко ги добива сите потребни хранливи материи кога е на вегетаријанска исхрана, погрижете се детето да добива 500 ml млеко (мајчино млеко, млечна формула, млечни производи) секој ден додека да наполни 1 година.


Мешан зеленчук со комбинирана житна каша

од 7 до 9 месеци

Што Ви е потребно:

* или 30 ml вода и неколку лажички (50g) HiPP Овошје за десерт

Подготовка:

Стоплете ја тегличката со зеленчук со топла вода и проверете ја температурата. Додадете ја житната каша директно во зеленчуковото пире. Додадете го сокот (или водата) и маслото, и промешајте.

Доколку кашата е многу густа, додадете вода.

Напомена: За да сте сигурни дека Вашето малечко ги добива сите потребни хранливи материи кога е на вегетаријанска исхрана, погрижете се детето да добива 500 ml млеко (мајчино млеко, млечна формула, млечни производи) секој ден додека да наполни 1 година.