Skip to main content

Нешто добро за Вашето бебе

Органските јаболка се класичен избор кога треба да започне дохраната со овошје. Истовремено имаат благ и киселкаст вкус и природно содржат високи нивоа на витамин Ц и калиум. Исто така вреди да се спомене високата содржина на диететски влакна - пектин. Бидејќи пектинот го подобрува варењето, јаболката како и бананите се користат како природно средство при проблеми со варењето. 

Дознајте повеќе за правилната исхрана кај бебињата во текот на првата година од животот!