Skip to main content

За потеклото

Исто како и на нивните роднини, портокаловите моркови, на HiPP органските бели моркови им треба умерена клима за правилно да растат. Тие успеваат на здрави почви во кои нема камења и содржат мала количина на песок. Во Северна Германијаима идеални услови за раст на белиот морков. Тука нашите фармери ги одгледуваат нашите HiPP органски моркови ексклузивно за нашите HiPP органски теглички.

Прочитајте повеќе за одгледувањето на органскиот  зеленчук!