Skip to main content

Дали сте знаеле?

Дека грашокот кој ние го знаеме се појавува во 15-тиот век?

До крајот на средниот век, се употребувал само сушен грашок. Луѓето започнале да консумираат зелен или несозреан грашок на почетокот на 15-тиот век.