Skip to main content

Само најдоброто за Вашето бебе

Органскиот кромид содржи многу витамин Б6. Како компонента на витални ензими игра важна улога во метаболитските процеси. Органскиот кромид е богат со Витамин Ц, кој е важен за имуниот систем. Калиумот кој го содржи ја олеснува мускулната и нервната функција. Друга компонента на кромидот е инулинот, диетестки влакна кои ги поддржуваат добрите бактерии во ГИТ, но исто така може да прдизвика надуеност. Количините кои ги користиме во нашите HiPP производи се мали, така да би требало добро да се поднесуват од бебињата. Готвејќи го нашиот кромид, го правиме поблаг и полесен за дигестија.