Skip to main content

За потеклото

Органските сливи на HiPP растат во Италија и Србија, затоа што нашите сливи успеваат најдобро на топли локации. Колку повеќе светлина добиваат, толку се повкусни. Кога се работи за почвата, сливите не се пребирливи. Ним само им пречи тежок мраз во текот на зимата. Нашите органски HiPP сливи се собираат кога се зрели, од јули до средината на октомври. Ова гарантира целосен карактеристичен вкус на слива.