Skip to main content

HiPP е многу повеќе од органско.

Затоа што сакаме нашите деца и внуци да наследат свет достоен за живеење и сакање.

Зошто се стремиме кон #повеќеодорганско

Грижата за животните е многу важна за нас

Се чуваат на свеж воздух речиси цела година

HiPP-органскиот добиток речиси цела година се одгледува во шуми и на пасишта. Овој метод е најсоодветен за видовите. Ова ги одржува животните силни, поотпорни и здрави. Одгледувањето на кравите е од особено значење: Кравите најчесто се отелуваат на пасиштата, а телињата остануваат со мајките 8 (осум) месеци на HiPP-органската фарма Ehrensberger Hof, каде што се дојат.

Дознајте повеќе

Поголема грижа за животните

... бидејќи кај нас телињата остануваат подолго со мајките, а петлињата се оставаат да пораснат и да живеат. 

Поттикнете го биодиверзитетот само со 5 кликнувања

Колку долго им е дозволено на телињата да останат со своите мајки во HiPP органската фарма “Ehrensberger Hof”?

Од кога HiPP одгледува органски моркови?

Во кој временски интервал HiPP сади органски моркови на истите полиња за да ја одржува почвата здрава?

Колку животински видови може да се најдат на европските ливади?

Ве молиме дополнете ја следната фраза: ...... е многу повеќе ...... .

Органски Квиз

Зошто се стремиме кон #повеќеодорганско

Повеќе од 60 години органско земјоделие

Здравите, необработени почви се основа за одличен квалитет.

Своите одгледувачи на зеленчук, HiPP ги советува за сите чекори од процесот на производство – од избор на вистинското поле и соодветните семиња, па се до растот и бербата на културите. Со цел да се спречи појавата на болести и штетници, нашите земјоделци се придржуваат до добро балансирана ротација на земјоделските култури. На овој начин осигуруваме да нема исцрпување на хранливи материи на нашите почви. Дознајте на кој начин сме повеќе од органско, користејќи го на пример HiPP органското одгледување на моркови.

Дознајте повеќе

Повеќе органско земјоделие

... затоа што органското земјоделие, исто така, го промовира биодиверзитетот.

За нас, да бидеме многу повеќе од органско значи да се прави многу повеќе отколку што се бара со Органското Лого на ЕУ.

+ повеќе од 60 години искуство во органско земјоделие

+ грижа за животните во пријателски фарми кои ги следат нашите строги HiPP упатства

+ истражувања за зачувување на видовите и промовирање на биодиверзитетот

+ построги гранични вредности од тие пропишани со закон

+ повеќе од 260 контроли на секоја тегличка

+ климатско-позитивно производство на нашите теглички


= Нашиот HiPP Органски печат

„Построго од органското на ЕУ: HiPP органскиот печат е ознака за одличен квалитет.

За ова лично гарантирам."

Да се биде климатски-неутрален е добро.

Да се биде климатски-позитивен е подобро.

Што значи “климатски-позитивен”?

Го пресметуваме климатскиот отпечаток на нашите климатски-позитивни производи низ целиот синџир на вредности (од полето па се до магацините и малопродажните места). Ние ги намалуваме колку што е можно повеќе емисиите на стакленични гасови. Она што останува е повеќе од само неутрализирање во HiPP: На пример, во просек ние испуштаме 319 g јаглерод диоксид, но неутрализираме 350 g јаглерод диоксид за стакленка.

Дознајте повеќе

Ние намалуваме колку што е можно повеќе емисии на стакленични гасови. Она што останува е повеќе од само неутрализирање во HiPP: во просек, ние испуштаме 319g јаглерод диоксид за стакленка -  ние неутрализираме 350g. Дознајте повеќе

Секој грст земја е мало чудо за нашата клима. Милиони и милиони микроорганизми кои живеат во здрава почва ги претвораат растителните остатоци во корисен хумус кој го врзува јаглерод диоксидот. Дознајте повеќе

HiPP е вклучен во различни проекти за заштита на климата ширум светот – вклучително и оној во Кејп Таун каде што соработуваме со нашиот долгогодишен партнер Soil & More Impacts. Дознајте повеќе

До 2025, ќе го ограничиме и намалиме климатскиот отпечаток на сите HiPP производи и сите области на компанијата колку што е можно повеќе. Сите преостанати емисии ќе се неутрализираат преку проекти за заштита на климата. Дознајте повеќе

... само најдобрите органски состојки влегуваат во нашите стакленки – за доброто на вашето бебе.

И нашите стакленки се климатски-позитивни исто така.

Одржливо пакување

Нашите HiPP стакленки веќе се со голема можност за рециклирање (пр. >90%).*

Нашата мисија: До 2025, сите HiPP пакувања да имаат можност за рециклирање како нашите стакленки.

Трите столба на нашата мисија:

  1. помалку материјал за пакување
  2. максимална можност за рециклирање
  3. повеќе рециклиран материјал за пакување

 

Помалку материјал за пакување

Она што го нема не треба да се исфрла! Долги години работиме на намалување на материјалот за пакување, правејќи го нашето пакување што е можно полесно.

Дознајте повеќе

Пакување на нашите HiPP формули

Ние го користиме нашиот HiPP Eco Comfort Pack со голема можност за рециклирање повеќе од 10 години

 

Максимална можност за рециклирање

За искористената амбалажа да се претвори во нешто ново, можноста за рециклирање на пакувањето мора да е колку што е можно повисока. Ова исто така е тесно поврзано со начинот на кој се отстрануваат материјалите за пакување.

HiPP го преобразува целото пластично пакување во рециклирачки материјали до 2025. 

Стапката на рециклирање го покажува процентот на материјал за пакување што може повторно да се искористи по рециклирањето.

Повеќе рециклирани материјали за пакување

Ние сакаме да ја зголемиме нашата употреба на рециклирани материјали за да заштедиме ресурси – т.е. стакло, хартија и пластика. Нашиот следен чекор: користење на рециклирана пластика. За да ги заштити вашите малечки, HiPP придава големо значење на безбедноста на материјалите што се користат за амбалажа. На пример, за нашата амбалажа се користи рециклирана пластика само кога сме сигурни дека не содржи ништо штетно.

* оценето од cyclos-HTP. Cyclos-HTP Институтот е компанија која ја класифицира, проценува и тестира можноста за рециклирање на материјали за пакување и други стоки

За да ги заштити вашите малечки, HiPP придава големо значење на безбедноста на материјалите што се користат за амбалажа.