Skip to main content

Дали сте знаеле?

Дека пуканките не се добиваат од сите сорти на пченка?

Одредени сорти на пченка, кога се исушени можат да се загреат. Скробот од зрната се шири, желира и продира низ обвивката формирајќи пуфкави форми. Резултат на тоа се популарните грицки- пуканки.