Skip to main content

Дали сте знаеле?

Дека јајцата и месото ги купуваме од иста раса?

Дополнително на бавното развивање на расите на пилиња, ние намерно ја избравме расата Sandy breed. Што ја прави оваа раса толку посебна? Од оваа раса може да се одгледуваат и машки и женски пилиња. Додека женките носат многу органски јајца, машките се одгледуваат за месото. Ова ги прави двата пола корисни за нашата HiPP бебешка храна.